پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: سومین علت شایع مسمومیت های حاد در کشور مسمومیت با سموم کشاورزی بخصوص ارگانو فسفره ها می باشد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: سومین علت شایع مسمومیت های حاد در کشور مسمومیت با سموم کشاورزی بخصوص ارگانو فسفره ها می باشد.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر رحمت اله افشار افزود: ابتدا برچسب روی ظروف سموم دفع آفات و بروشور آن را کاملا مطالعه کنید سپس جهت استفاده دقیقا مطابق دستور، عمل نمائید.


وی ادامه داد: هرگز سموم دفع آفات را در ظروف مشابه مواد خوراکی و آشامیدنی (مانند بطری نوشابه) نگهداری نکنید همچنین استفاده بی رویه از سموم دفع آفات نه تنها باعث بروز مقاومت در آفات میشود بلکه میتواند از طریق ایجاد باقیمانده در محصولات و آلودگی محیط زیست به انسان ضرر برساند.


وی با بیان اینکه در هنگام سم پاشی مزارع، باغات و باغچه ها حتما از ماسک، دستکش و لباس مناسب استفاده نمایید، ابراز داشت: از بکار بردن مقادیر بیش از حد توصیه شده سموم برای مقاصد کشاورزی خودداری کنید.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در صورت تماس سموم دفع آفات با پوست، ناحیه آلوده را با مقادیر فراوان آب و صابون شستشو دهید. هر گونه مصرف خوراکی با سموم دفع آفات را جدی بگیرید و در اسرع وقت بیمار را برای درمان مناسب به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کنید.


وی خاطر نشان کرد: علائم و نشانه های مسمومیت با گروه مهمی از حشره کش ها (ترکیبات ارگانوفسفره) با تهوع، استفراغ، دردهای شکمی، اسهال، اشک ریزش، آبریزش از بینی، تعریق، تنگی نفس، افت فشارخون، تنگی مردمک چشم، اختلالات قلبی و عصبی همراه است.


دکتر افشار یادآور شد: باقیمانده سموم در محصولات کشورزی مشکل بزرگی برای سلامت جوامع است و میتواند منجر به عوارضی چون ایجاد انواع سرطان، کاهش ضریب هوشی کودکان، ناهنجاری ژنتیکی در جنین، ناباروری و... شود.